STANOVANJSKI SKLAD NOVA GORICA BO Z GRADNJO NOVEGA OBJEKTA PRIDOBIL 11 NEPROFITNIH STANOVANJ

Četrtek, 23. maj 2024

Na Streliški ulici v Novi Gorici sta včeraj direktor Stanovanjskega sklada Peter Jan in župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel položila temeljni kamen za gradnjo trietažnega stanovanjskega bloka, v katerem bo Sklad pridobil 11 neprofitnih stanovanj. Rok za končanje del je leto dni.

Kakor je povedal direktor Stanovanjskega sklada Peter Jan bo v novih stanovanjih dom dobilo okrog 30 prebivalcev, 10 stanovanj je velikih dobrih 60 kvadratnih metrov, eno pritlično pa je manjše in meri 36 kvadratnih metrov:

IZJAVA: Peter Jan 1

je dejal Jan, ki dodaja, da se bo s tem nekoliko skrajšala čakalna lista za neprofitna stanovanja, na katerem je v tem trenutku okoli 140 prosilcev.

Stanovanjski sklad, ki upravlja z nepremičninami po vsej mestni občini, je zadnji objekt, stavbo z osmimi stanovanji, zgradil leta 2020 v Prvačini.

Že dlje časa se govori o velikem projektu varovanih stanovanj ob Kornu, za katerega Sklad išče sofinancerje, omenjala sta se ZPIZ in Republiški stanovanjski sklad, posebej slednji:

IZJAVA: Peter Jan 2

Čeprav se tam vseskozi govori o varovanih stanovanjih, pa Jan dodaja, da OPN dovoljuje gradnjo stanovanj za posebne skupine in ne le, denimo, starejše.

Investicija v 103 stanovanja je sicer za Sklad pa tudi za Mestno občino prevelika, čez palec naj bi znašala 14 milijonov evrov, resnejši pogovori z investitorji oziroma posojilodajalci pa lahko potečejo, ko bodo imeli v rokah gradbeno dovoljenje, je še dejal Peter Jan. Vloga za pridobitev slednjega je sicer že na upravni enoti. 

Na mestu, kjer bo na Streliški 10 zrasel nov trinadstropni blok s kletjo je pred tem stala okoli leta 1920 zgrajena stavba, namenjena železničarskim delavcem. Sklad je lastništvo pridobil leta 2020, strokovna analiza pa je pokazala, da je bil objekt preveč dotrajan, prav tako pa tudi razporeditev stanovanj ni bila primerna, zato so marca 2021 objekt podrli.

Tedaj so začeli projektirati nov objekt, pridobivanje gradbenega dovoljenja pa se je zavleklo zaradi nasprotovanja strank v postopku, zaradi katerih so morali pravico iskati tudi na sodišču.
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C