IME TEDNA: DAVID KLODIČ

Ponedeljek, 20. maj 2024

David Klodič je ime, brez katerega skoraj ne mine glasbena prireditev v Benečiji. Pianist, matematik, skladatelj in pedagog, ravnatelj Dvojezične šole Pavla Petričiča v Špetru in Večstopenjske srednje šole s slovenskim učnim jezikom v Gorici.

Že vrsto let je aktiven na področju ljubiteljske kulture kot zborovodja in glasbenik. Z njim smo se pogovarjali pred najpomembnejšim glasbenim dogodkom v zamejstvu, Senjamom beneške pesmi, ki se je v treh dneh odvil v minulem koncu tedna.  

V zadnjih letih je vpet predvsem v izobraževanje otrok in mladih, ki obiskujejo Dvojezično šolo v Špetru oziroma katero od šestih šol in vrtcev, ki delujejo v okviru Večstopenjske šole s slovenskim učnim jezikom v Gorici.

Da so se razmere za Slovence v zamejstvu normalizirale so zagotovo zaslužna tudi šole, špetrska prav letos obeležuje 40 let delovanja, je povedal v pogovoru, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Pripravil ga je Primož Božič.


POGOVOR: David Klodič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C