NA EP V TACNU DIVJEVODAŠI OSVOJILI KAR ŠEST KOLAJN

Ponedeljek, 20. maj 2024

Po vseh nesrečnih dogodkih, od lanskih poplav pa do kritičnega naraščanja Save pred samim začetkom, zaradi katerega so morali v zadnjem trenutku spremeniti program, so prireditelji včeraj spravili pod streho evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Za velik uspeh so seveda zaslužni predvsem tekmovalci, za njimi je namreč najuspešnejše prvenstvo v zgodovini, saj so osvojili šest kolajn, od tega tri zlate.

Šestnajstletni slovenski kanuist Žiga Lin Hočevar je postal novi evropski prvak v slalomu na divjih vodah. A pri zgodovinskem dosežku slovenskega kanuja ni bil sam. Da so Slovenci osvojili prav vse kolajne, sta zaslužna še Luka Božič s srebrom in olimpijski prvak Beni Savšek z bronom.

Drugačni so bili dosežki slovenskih deklet –  nobena se namreč ni uvrstila v finale. Še najbližje je bila Eva Alina Hočevar, ki je zasedla 16. mesto. Lea Novak je bila 20., Alji Kozorog pa se je vožnja že pri drugih vratcih povsem podrla, po hudih težavah je ostala brez kakršnih koli možnosti. Na koncu je končala na zadnjem, 35. mestu.
So pa nato fantastično nedeljo na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu  tekmovalci zaokrožili še z ekipnimi uspehi. Kanuisti so v postavi Žiga Lin Hočevar, Luka Božič in Beni Savšek osvojili že tretje slovensko zlato na prvenstvu, uspeh pa je z drugim mestom dopolnila ženska ekipa v postavi Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar pa so na prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu osvojile zlato medaljo. S tem so ponovile uspeh iz leta 2017, ko so se v nekoliko spremenjeni sestavi veselile prve slovenske ženske ekipne medalje na evropskem prvenstvu.

Primorski kanuist Luka Božič, ki je bil ob koncu tekmovanj zadovoljen predvsem s tem, da je za seboj pustil Benjamina Savška, ki mu je tekmec za uvrstitev na olimpijske igre letos poleti v Parizu, je ocenil, da gre za dober začetek sezone. „Tako punce kot fantje smo dobro startali v sezono. Napake se pač dogajajo, a pomembno je, da smo res močna reprezentanca,“ je dejal. Z zlato medaljo v ekipnem nastopu ter srebrno v posamičnem je dobil potrditev, da je res dobro pripravljen, predvsem pa, da je zdržal pod pritiskom, saj ob nastopu na evropskem prvenstvu tudi lovi olimpijsko vozovnico.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C