KO TE NAVDUŠIJO ŽLIKROFI, IDRIJCA IN KRAVE ... NE NUJNO V TEM VRSTNEM REDU

Sreda, 15. maj 2024

Mladinski center Idrija je pred dnevi gostil mednarodno izmenjavo v okviru programa Erasmus z naslovom »What´s on your plate?« prevedeno v slovenščino »Kaj je na tvojem krožniku?«. 25 mladih med 16. in 23. letom iz Portugalske, Poljske, Bolgarije in Slovenije je na izmenjavi spoznavalo pomen lokalno pridelane hrane ter njeno uporabo v kulinariki.

Marsikaj so skupaj počeli, raziskovali Idrijo ob zanimivi terenski igri, obiskali so eno od kmetij na Idrijskem, kjer so udeleženci izmenjave spoznavali, kako nastaja lokalno pridelana hrana, potem pa so iz te v kuhinji mladinskega centra skušali še kaj dobrega skuhati. Nastale so zanimive, tudi inovativne jedi, posvetili pa so se tudi tradiciji, saj so se, med drugim, preizkusili tudi v izdelavi idrijskih žlikrofov. 

V prispevku naše sodelavke Metke Rupnik boste izvedeli, kako so se imeli. Najprej pa se je z organizatorjem izmenjave Miho Koblarjem pogovarjala o tem, kako so izoblikovali program za mlade iz štirih držav in kako so se udeleženci povezali in vživeli v izkušnjo. (Foto: MC Idrija)


Pogovor Miha Koblar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C