TOLMINSKI SVETNIKI POTRDILI REBALANS IN NOVO PLAČLJIVO PARKIRIŠČE

Sreda, 15. maj 2024

Na svoji 14. redni seji so sinoči zasedali tolminski svetniki, ki so uvodoma potrdili zaključni račun občine za minulo leto, nato pa so na mizi imeli tudi prvi letošnji rebalans. Kot je obrazložil župan Alen Červ, je bil ta potreben zaradi izvedbe sanacijskih posegov za odpravo posledic po lanskih naravnih nesrečah, vanj so morali uvrstiti tudi projekt ureditve nogometnega igrišča z umetno travo v Športnem parku Na Logu.


Po potrditvi rebalansa so se svetniki strinjali še s spremembami Sklepa o določitvi parkirnine na turističnih parkiriščih, s katerim se zaradi pobude krajanov med plačljiva parkirišča na območju občine pri Tolminskih koritih, pri Modreju, na Slapu ob Idrijci ter v Bači pri Modreju doda še parkirišče na Modrejcah s približno 25 parkirnimi prostori za avtomobile. Območje bo občina uredila, parkirišča označila in postavila ustrezno prometno signalizacijo.


Tolminski svetniki so se v nadaljevanju seje seznanili tudi s poročilom Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin o delu v letu 2023 in programom dela za letošnje leto, prisluhnili so poročilu o delu Policijske postaje Tolmin v letu 2023 ter Poročilu o delu Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči v minulem letu.


Podrobneje o vsebinah s seje pa tudi v prihodnjih informativnih oddajah.

Simona Skočir
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C