PRIMORSKI VAL OHRANJA VISOKO MESTO MED SLOVENSKIMI RADIJSKIMI POSTAJAMI

Torek, 14. maj 2024

Po zadnjih podatkih Ninamedie je Primorski val še okrepil svojo vodilno vlogo med radijskimi postajami na severnem Primorskem. V prvem trimesečju letošnjega leta je s trideset tisočimi dnevnimi poslušalci dosegel največji rezultat doslej, večina njih prihaja iz severnoprimorskih občin, kjer je tudi glavnina naših oddajnikov, skoraj četrtino poslušalcev, okrog sedem tisoč na dan, pa so nam raziskave izmerile v ostalih, predvsem v gorenjski in osrednjeslovenski regiji.
V letu dni smo tako povečali število poslušalcev za dobrih 70 odstotkov, kar je izjemen rezultat. Posebej zanimiv je pogled skozi vseslovensko prizmo, saj smo eden redkih radiev s statusom posebnega pomena, ki zaradi obilice govornih vsebin ni zdrsnil po lestvicah poslušanosti.
To je še en dokaz, da radijski avditorij poleg dobre glasbe in zabavnih vsebin potrebuje tudi dobro pripravljen in prav tako dobro izpeljan informativni program.

Podoben rezultat beležimo tudi pri učinku spletne strani. Spletno stran Primorskival.si dnevno obišče od 4 do 9 tisoč bralcev, s čimer se uvršča med bolje obiskane lokalne strani. Zaradi zastarelosti uporabljenih orodij sta pogosto ogroženi njena uporabnost in varnost, zato se pripravljamo za njeno temeljito prenovo.


Ivan Seljak

Na naslovni fotografiji: Oddajnika Planina in JavornikKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C