KDO JE V IDRIJSKE KRNICE PRINESEL NAJBOLJŠO SALAMO?

Torek, 16. april 2024

V soboto je v Idrijskih Krnicah v organizaciji tamkajšnjega Turističnega društva potekala 18. Salamijada. Pridelovalci suho mesnatih izdelkov so prinesli v oceno 14 salam in pa en želodec, ki je na koncu pristal v želodcih številnih obiskovalcev, ki so se dogodka udeležili.

Komisija v sestavi Vojko Sedej (predsednik komisije), Mitja Kenda, Miloš Nagode, Marko Tušar in Robert Prezelj je izdelke ocenjevala po pravilniku dobrot Slovenskih kmetij. Vsi člani komisije so se letos udeležili tudi delavnice o ocenjevanju klobas in salam pod vodstvom Srečko Horvata iz kmetijske svetovalne službe Sežana. V Turističnem društvu v letošnjem letu prav tako načrtujejo dodatna izobraževanja in delavnice tudi za predelovalce in s tem vzpodbuditi udeležbo na Salamjadi za vse, ki jih zanima ocena in kakovost njihovih izdelkov.


Na koncu se je komisija odločila, da zlato priznanje prejmeta kar dve salami, in sicer sta ju izdelala Mirko Magajne in Tilen Demšar, srebrno priznanje so prejeli Zdravko Kenda, Robi Pirih in Bojan Čuk, bronasto priznanje pa so domov odnesli Blaž Demšar, Ladislav Lapajne in Matej Lapanja. Prav tako je Jože Lahajnar za svoj želodec prejel zlato priznanje.

Zlata, srebrna in bronasta priznanja pridelovalcem je podelil župan občine Idrija Tomaž Vencelj, ki se je organizatorjem zahvalil in tudi izjavil, da so po njegovem vse salame ki jih je poizkusil dobre, kar je vzpodbuda vsem predelovalcem za udeležbo na dogodku tudi v bodoče.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

torek
30.04.2024
6°C / 27°C
sreda
01.05.2024
8°C / 28°C
četrtek
02.05.2024
13°C / 24°C