VAJA PODNANOS 2024 ZAKLJUČENA

Nedelja, 14. april 2024

Enodnevna – terenska in praktična vaja PODNANOS 2024 je zaključena. Vajo so organizirali in pripravili: izpostavi Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje Nova Gorica in Postojna, DARS d.d., Policijski upravi Nova Gorica in Koper, Zdravstveni domovi: Ajdovščina, Postojna in Nova Gorica, Gasilski zvezi Postojna in Vipava, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, CZ občine Vipava.


V vaji, po scenariju je bilo v predoru na hitri cesti v nesreči udeleženih več vozil in je bilo poškodovanih večje število ljudi, je bilo vključenih več kot 100 pripadnikov in pripadnic sil za zaščito, reševanje in pomoč s celotnega območja ter podpornih služb, ki se aktivirajo ob takšnih dogodkih.


Vodja vaje mag. Samuel Kosmač, sicer poveljnik CZ za severno Primorsko je vajo takole ocenil: "Vse aktivnosti so potekale po načrtovanem scenariju. Na kratki analizi, po koncu, vodstva vaje z glavnimi akterji je bilo izpostavljeno, da so bile naloge vseh dobro opravljene. Je pa bilo kar nekaj težav z radijskimi komunikacijami."
Foto: Samuel Kosmač

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C