VELIKA REŠEVALNA VAJA PODNANOS 2024

Nedelja, 14. april 2024

Danes poteka reševalna vaja Podnanos 2024. Predpostavke vaje je, da se v predoru Podnanos na odseku HC Razdrto-Vrtojba, izvajajo  interventna dela na strojni opremi predora. Dela se izvajajo cca 250 m
od vhoda v predor (smer proti Razdrtem). Dela na višini izvaja služba DARS-a z avtokošaro.


Vozni pas skozi predor je zaprt za promet. Preusmeritev na prehitevalni pas se izvede že pred predorom. Po prehitevalnem pasu pripelje osebno  vozilo s štirimi potniki, ki zaradi prevelike hitrosti ter trenutne slabosti voznika z desnim sprednjim delo oplazi avtokošaro, kar povzroči zasuk
osebnega vozila v desno. Za njim z veliko hitrostjo pelje kombinirano vozilo s šestimi (6) potniki, ki brez zaviranja trči v vozilo pred seboj. Za njim pripelje električno vozilo z dvema potnikoma, ki poskuša preprečiti trk v vozilo pred seboj, zato sunkovito zavije desno, predre cestno  zaporo ter trči v zadnji del avtokošare ter delavca DARS-a, ki stoji ob avtokošari. Zaradi trka delavec v avtokošari omahne na tla.

Na prizorišče so bile napotene številne gasilske in reševalne ekipe. Po prvih informacijah je ena oseba izgubila življenje, dve sta huje poškodovani, štiri pa lažje. Šest oseb je utrpelo le manjše poškodbe.

Foto: Matevž Brataševec, CZ občine Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C