TADEJ BEOČANIN PREPRIČAL 69 DELEGATOV, PODPREDSEDNIK SD OSTAJA TUDI MATJAŽ NEMEC

Nedelja, 14. april 2024

Včerajšnji volilni kongres Socialnih demokratov je po tesnem glasovanju v drugem krogu predsedništvo stranke namenil ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo v trenutni vladi Matjažu Hanu. Protikandidata, evropskega poslanca Milana Brgleza, je ob 354 veljavnih glasovnicah premagal za zgolj 10 glasov.

Kot kandidat se je kongresa udeležil tudi ajdovski župan Tadej Beočanin, ki je v prvem krogu prejel najnižje število glasov, 69, med vsemi štirimi kandidati. V svoji predstavitvi je izpostavil predvsem program SD, ki ga je stranka doslej po njegovi oceni izvajala premalo, prepočasi in prešibko.

Beočanin je spomnil, da sam program SD že desetletje izvršuje v občini Ajdovščina. V primeru izvolitve pa se bo med drugim še posebej zavzemal za boj proti visokim življenjskim stroškom ter ukrepe na področju zdravstva, stanovanjske politike in dolgotrajne oskrbe. Po njegovem mnenju je treba red vnesti tudi v samo stranko in njene finance.

"Sem tisti, ki se ne ukloni pritiskom, takšnim ali drugačnim. Nenazadnje je to, da vas danes nagovarjam s tega mesta, najboljši dokaz za to. Prepričan sem, da znamo, da zmoremo in da lahko dosežemo rezultat, ki bo socialno demokracijo popeljal nazaj na raven, ki si jo zasluži," je poudaril.

Pred drugim krogom se Beočanin sicer ni javno izjavil o podpori nobenemu od obeh kandidatov, ki sta se uvrstila v drugi krog, medtem ko je njegov sokandidat Jani Prednik, ki je prejel četrtino vseh glasov, pred drugim krogom podprl Milana Brgleza.

Na mesta dveh podpredsednikov in dveh podpredsednic so delegati postavili Matjaža Nemca, Luko Gorška, Meiro Hot in Andrejo Katič, funkcijo glavne tajnice SD pa zaupali Živi Živković.
STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C