DREVI ŽE 6. MOZAIK DOBROTE DEKANIJSKE KARITAS IDRIJA CERKNO

Sobota, 13. april 2024

Dekanijska Karitas Idrija-Cerkno, ki združuje župnijske karitas v obeh občinah, drevi ob 19. uri v kulturni dvorani v Spodnji Idriji pripravlja že 6. dobrodelni koncert Mozaik dobrote, na katerembodo zbirali sredstva za pomoči potrebne družine in posameznike na Idrijskem in Cerkljanskem. S sredstvi ter z razdeljevanjem prehrambenih paketov, oblačil in drugimi oblikami pomoči uresničujejokaritativno poslanstvo z lajšanjem socialnih stisk družin in posameznikov ter zaščite temeljnega človekovega dostojanstva ljudi v stiski.

Prostovoljci Dekanijske karitas Idrija-Cerkno v lani odprtih novih centralnih prostorih v bivšem dijaškem domu v Idriji dvakrat mesečno delijo prehrambene pakete, ki jih prejmejo iz evropskih in škofijskih zalog, ob večjih potrebah pa jih dokupijo tudi s sredstvi dekanijske karitas. Dvakrat mesečno na vsako delitev paketov pride tudi do 100 prejemnikov. In koliko pomoči so razdelili lani? Vodja dekanijske katiras Katarina Filipič.

Izjava Katarina Filipič o delitvi pomoči

Stiske so lajšali tudi s plačilom položnic, otrokom iz socialno ogroženih okolij pa s sredstvi pomagajo preko posvojitve na daljavo. Sredstva zbirajo tudi na tradicionalnem dobrodelnem koncertu, ki bo tudi nocoj ponudil raznovrsten program.

Izjava Katarina Filipič o koncertu

Udeležbo na dobrodelnem koncertu Mozaik dobrote sta napovedala tudi generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič in predstavnica škofijske karitas, ki bo podelila priznanja dolgoletnim prostovoljcem v dekanijski karitas, s poudarkom na prostovoljkah Župnijske karitas Sp. Idrija, ki letos zaokroža 25 let delovanja. 


Metka Rupnik

Foto: Z ene prejšnjih dobrodelnih prireditev (Arhiv Primorskega vala)

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C