V NASLEDNJEM TEDNU SE BO NA AJDOVSKEM ODVIJAL FESTIVAL KLEMENTINA

Sobota, 13. april 2024

V naslednjem tednu se bo v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina odvijal tradicionalni festival Klementina, ki se posveča ustvarjalnosti v najširšem pomenu. Vse od ponedeljka 15.4., pa vse do sobote 20.4. se bo preko dneva odvijalo veliko različnih dogodkov in delavnic, s katerimi želijo v Hiši mladih Ajdovščina spodbuditi ustvarjalnost.

Festival Klementina je poimenovan po znamenitem domačem lutkarju Milanu Klemenčiču, ki je v svoji hiši v Šturjah 22. decembra 1910 uprizoril prvo lutkovno predstavo, s čimer je pomembno prispeval k razvoju slovenskega lutkarstva in uveljavitvi Ajdovščine kot rojstnega kraja slovenskega lutkarstva. Kljub rojstvu v Solkanu je Klemenčič svoje življenje preživel v Ajdovščini, kjer je opravljal službo sodnega kanclista. Skupaj z družino je živel v Šturjah in se v prostem času posvečal slikarstvu, fotografiji ter lutkarstvu.

Letošnji festival prinaša pestro paleto dogodkov, ki vključujejo gledališke igre, stand-up, okroglo mizo, literarno – glasbeni večer, fotografsko razstavo, grafične ustvarjalne delavnice za otroke in družine in pa tudi koncert. Še več informacij o programu in samem festivalu pa v pogovoru s Tonjo Ferjančič, vodjo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina.

Pogovor o festivalu Klementina


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C