V KOBARIDU SPREJELI SPORAZUM O SOUPORABI PLOVNIH DOVOLILNIC Z OBČINO TOLMIN

Petek, 12. april 2024

Na včerajšnji seji občinskega sveta občine Kobarid so svetniki v prvem branju potrdili sporazum o veljavnosti kobariških dovolilnic za plovbo v tolminskih vodah, prisluhnili so letnim poročilom občinskega štaba Civilne zaščite, Posoškega razvojnega centra in društva Adrenalin, namesto preminulega svetnika Marka Miklaviča pa so potrdili nadomestni mandat Mateji Hrast.

Sporazum v zgolj dveh členih v tem trenutku določa samo to, da lahko s kobariškimi dovolilnicami uporabniki plujejo tudi v tolminskih vodah ter da dovolilnice, kupljene po subvencionirani ceni, veljajo v obeh občinah.

Rešiti bo treba še vprašanje delitve prihodkov, po novem se denar od prodanih dovolilnic steka neposredno na občinski račun in ne več na račun medobčinske uprave, kar bo povzročilo nekoliko težav, saj občina ne sme vlagati v infrastrukturo na področju druge občine.

Na ustavnem sodišču medtem poteka zbiranje argumentov o zakonitosti kobariškega odloka, v katerega so nasprotniki pritegnili tudi mnenje nekdanjega ustavnega sodnika. Čez dva tedna se izteče rok za podajo novih dokazil, vendar pred jesenjo odločitve ni pričakovati.

Kobariški župan Marko Matajurc se hoče v vmesnem času približati Bovčanom:

IZJAVA: Marko Matajurc 1

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Aleksander Vončina je v poročilu poudaril, da so imeli v lanskem letu 22 % več intervencij kot v letu 2022, v lanskem letu je začela delovati in tudi že posredovala posebna enota reševalcev iz vode.

Društvo Adrenalin, ki skrbi za red na področju prostega letenja, je v lanskem letu prodalo za nekaj malega več dovolilnic kot leto poprej, zaradi naraščajočih stroškov pa bi radi ceno nekoliko povišali.

Na področju dogodkov v občini so svetniki prišli do soglasja, da je potrebno prevetriti oziroma vsaj ponovno premisliti, kateri dogodki so upravičeni do vsakoletnega neposrednega financiranja iz občinskega proračuna.
Primož Božič
Naslovna fotografija: kobarid.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C