OŠ SPODNJA IDRIJA Z MUSICALOM PRIČARALA LEDENO KRALJESTVO

Petek, 05. april 2024

Le kdo se ne spomni pred leti zelo priljubljene risanke Ledeno kraljestvo, o dveh princeskah, sesticah Ani in Elzi, ki ju druži sestrska ljubezen, ločijo pa ju nesrečni dogodki, ki so posledica Elzine nadčloveške moči, saj se vse, česar se dotakne, spremeni v led. Zgodba, polna raznovrstnih dogodivščin in ljubezenske prevare, je vzbudila zanimanje tudi na osnovni šoli Spodnja Idrija, kjer so jo priredili in nastal je musical Ledeno kraljestvo, ki so ga tudi že zelo uspešno uprizorili.

Učiteljica angleščine Ana Sever Božič je nekoliko preuredila in skrajšala besedilo risanke, Marina Bizjak, učiteljica glasbenega pouka na šoli, je prevzela glasbeni del predstave, Tina Zadnik, učiteljica gospodinjstva in podaljšanega bivanja, je sprejela izziv scenografke in rekviziterke. Šolski zbor ter posamezni učenke in učenci – solisti pa so zaigrali in odpeli v tej glasbeno-gledališki predstavi. Metka Rupnik je pred dnevi obiskala ustvarjalce musicala na OŠ Sp. Idrija in povprašala vse, kar jo je zanimalo o musicalu. Marsikaj zanimivega bomo izvedeli v pogovoru z nastopajočimi in mentoricami. Najprej je poklepetala z mentorico Ano Sever Božič, učiteljico angleščine na šoli, ki je priredila besedilo risanke za potrebe musicala.


Pogovor z mentoricami 


Danes smo na obisku v OŠ Sp. Idrija, kjer so ustvarili in že predstavili izvrsten musical Ledeno kraljestvo. V prvem delu se je naša sodelavka Metka Rupnik pogovarja z učiteljicami-mentoricami, sedaj pa bomo slišali, kako so skupno delo pri musicalu doživljali nastopajoči učenke in učenci. Sestrici Ano in Elzo v otroških letih sta odigrali in odpeli Ela in Žana Pavšič, sestri v najstniških letih Neža Mohorič in Manca Kosmač, Žiga Kosmač se je vživel v vlogo princa Hansa, Vid Kosmač je odigral prijaznega Krištofa, Iskra Eržen pa branjevko, ki s svojo pripovedjo povezuje prizore in je sešila tudi večino kostumov za musical. Prisluhnimo, kaj so povedali.


Pogovor z nastopajočimi učenkami in učenci


Poslušali ste pogovor z mentoricami in učenkami ter učenci Osnovne šole Sp. Idrija, ki so soustvarili musical Ledeno kraljestvo. Foto: Rado Božič 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C