ŠPORTNA ZVEZA VIPAVA JE PODELILA 30 PRIZNANJ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2023

Ponedeljek, 08. april 2024

Minuli petek se je v Kulturnem domu v Vipavi odvijala slovesna podelitev športnih priznanj Športne zveze Vipava za izjemne športne dosežke v letu 2023. Leto 2023 je bilo za vipavsko občino odlično, saj je prineslo veliko število izjemnih rezultatov.

Športna zveza Vipava je v okviru svečane prireditve podelila plakete in statue najbolj izstopajočim športnikom ter športnim ekipam, ki so s svojimi dosežki in predanostjo navduševali tako lokalno skupnost kot tudi širšo javnost. Na prireditvi so bile podeljene številne prestižne nagrade: 10 malih plaket, 12 srednjih plaket, 5 velikih plaket ter 2 mali in ena velika statua. Priznanja so prejeli športniki in športnice iz različnih športnih disciplin, med njimi balinanje, tek, kolesarjenje, ples, lokostrelstvo, košarka, triatlon, avtomobilizem in še mnoge druge. Vsi prejemniki so s svojimi dosežki in predstavitvami na tekmovanjih, tako lokalnih kot tudi nacionalnih, prispevali k bogatitvi športnega duha v Vipavi ter krepitvi športne kulture v regiji.

Male plakete so za odlične dosežke prejeli: Ema Vodopivec, Športno društvo Nanos Podnanos, Luka Rodman, Športno društvo Nanos Podnanos, Lucjan Premrn, Kolesarski klub Izvir Vipava, Mitja Klavora, Kolesarski klub Izvir Vipava, Boštjan Ferjančič, Kolesarski klub Izvir Vipava, Ian Laharnar, Kamplc Racing Team, Alenka Štor, Balinarski klub Podskala Vipava, Ekipa deklet U-14, Košarkarski klub Vipava Košarkarska ekipa mlajših učenk, OŠ Draga Bajca Vipava ter Vanesa Puc, lokostrelka, OŠ Draga Bajca Vipava.


Fotografija : Nagrajenci Malih plaket

Srednje plakete so za odlične dosežke in prispevke k lokalni športni skupnosti prejeli: Urban Lavrenčič, Športno društvo Nanos Podnanos, Anja Mikuž, Športno društvo Nanos Podnanos, Stojan Rodica, Športno društvo Nanos Podnanos, Marko Tratnik, Športno društvo Nanos Podnanos, Lucija Krkoč, Športno društvo Nanos Podnanos, Asja Laharnar in Lara Vrtovec, Plesni klub EL1 plesna scena, Tjaša Kosmač in Kiara Smrdel, Plesni klub EL1 plesna scena, Timotej Bavec, Kolesarski klub Izvir Vipava, Robert Likar, Kolesarski klub Izvir Vipava, Jacqueline Košir, Balinarski klub Podskala Vipava, Isa Valič, Triatlon klub Ajdovščina in Jan Medved, Avtoklub G-race Primorska.


Fotografija: Nagrajenci Srednjih plaket

Velike plakete so bile podeljene najzaslužnejšim posameznikom, ki so s svojimi izjemnimi dosežki blesteli tudi na nacionalni ravni. Prejemniki velikih plaket so postali: Petra Tratnik, Športno društvo Nanos Podnanos, Simon Strnad, Športno društvo Nanos Podnanos, Tadeja Petrič, Balinarski klub Podskala Vipava, Anže Petrič, Balinarski klub Podskala Vipava in pa Dejan Fabčič, Lokostrelski klub Budanje.


Fotografija: Nagrajenci Velikih plaket

Poleg plaket pa je Športna zveza Vipava podelila tudi dve mali in veliko statuo za izjemni prispevek k lokalni športni dediščini. Prejemnika male statue sta postala Bojan Furlan, Balinarski klub Nanos Podnanos in pa Pavel Makovec, Planinsko društvo Vipava.

Veliko statuo pa je prejel Jurij Koritnik za svoj izjemen prispevek pri razvoju športa ter več kot 30 let predanega dela v Planinskem društvu Podnanos. Od leta 1988, ko so ga povabili na planinski tabor v Log pod Mangrtom, je Jurij bil in je še vedno neizmerno predan svoji vlogi v društvu. Njegova osrednja naloga je bila skrb za opremo, vključno z amortizacijo in nabavo nove opreme. S svojo zavzetostjo pa je Jurij vestno skrbel tudi za pravilno skladiščenje ter redno čiščenje dragocene planinske opreme, kar je prispevalo k ohranjanju njene kakovosti in varnosti. Od samega začetka leta 1988 pa vse do leta 2018 je Jurij neprekinjeno deloval tudi kot gospodar društva. Njegov izjemen prispevek je bil ključnega pomena za uspešno delovanje Planinskega društva Podnanos, saj je s svojim trdim delom in predanostjo omogočil nemoteno delovanje društva ter zagotovil, da je oprema vedno ostala v najboljšem stanju.


Fotografija: Prejemnikov statu

S to slovesno podelitvijo se je Športna zveza Vipava zahvalila vsem športnikom, športnicam ter delavcem v športu ki so s svojim trudom, talentom in vztrajnostjo osvetlili ime Vipave na športnem zemljevidu. S tem pa je poudarjen tudi pomen športa kot dejavnika družbene povezanosti ter spodbujanja zdravega življenjskega sloga med prebivalci občine.

Čestitke vsem nagrajencem tudi z naše strani.

Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
12°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
12°C / 28°C