TRETJINA IZDELKOV DOSEGLA ZLATO PRIZNANJE

Nedelja, 07. april 2024
Na Cerkljansko se je po več letih vrnilo ocenjevanje suhomesnatih izdelkov, predvsem salam in klobas. Za to organizacijo se je odločil Bar Kurn'k na Reki, ki je k sodelovanju pritegnil petnajsterico izdelovalcev domačih dobrot.


Komisijo so tokrat sestavljali odlični poznavalci mesnin, Vencelj Tušar, Boštjan Mavrič in Ivan Podobnik. Ocenjevanje je potekalo po kriterijih Katedre za tehnologijo mesa in vrednotenje živil na biotehniški fakulteti, ki upošteva zunanji izgled izdelka, sestavo in barvo prereza, teksturo, vonj in okus. Kot nam je zaupal Podobnik, je letošnja letina postregla z izjemnimi izdelki. Nobenega zaradi neustreznosti niso izločili, med osmimi prejemniki priznanj pa je bilo kar pet zlatih. Z njimi se lahko pohvalijo Matej Krapež, Lado Bevk, Janja Lapanja, Ciril Gantar in Anton Božić.


Ocenjevalna komisija


Za veselo vzdušje je po pokušini dobrot je poskrbela cerkljanska skupina Tačmi brass bend, organizator Andrej Tušar pa nedvomno še razmišlja o novem dogodku ob letu osorej.



Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sreda
15.05.2024
12°C / 23°C
četrtek
16.05.2024
12°C / 22°C
petek
17.05.2024
15°C / 19°C