SKORAJ VSE EVE RUDIJA SKOČIRJA

Sreda, 03. april 2024

Ta četrtek bodo kar tri idrijske galerije odprle svoja vrata z razstavami del istega umetnika, akademskega slikarja Rudija Skočirja, pod skupnim naslovom Eva in njena zgodba. 

Skočir tokrat na ogled postavlja izbor del predvsem iz obdobja zadnjih nekaj let in med seboj povezuje tri idrijske galerije. Kot namigne že naslov razstave, v ospredju njegovega ustvarjanja ostaja ženska. 

Dela v tehniki akril, kolaž na platno ali les, na katerih je Eva, so razstavljena v dveh galerijah; slike večjih formatov, nekatere merijo tudi do tri metre, so na ogled v Galeriji sv. Barbare v kripti pod Mestnim trgom, nekoliko manjši formati pa v Razstavišču Nikolaja Pirnata na gradu Gewerkenegg.

V Galeriji Magazin nad Mestno knjižnico in čitalnico Idrija je razstavljenih 30 ilustracij iz knjige Balkanske ljudske pripovedke, ki je leta 2007 izšla pri japonski založbi. Originalne ilustracije, ki so nekajkrat večje kot reprodukcije v knjigi, so narisane na ročno izdelan papir. Danes, ko je umetnik v Idriji zaključeval s postavljanjem razstav v treh galerijah, ga je pred mikrofon ujela Metka Rupnik in nastal jepogovor, ki mu lahko prisluhnete na spodnji povezavi.


Pogovor z Rudijem Skočirjem


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C