PO 35 LETIH KONČNO NOVA STANOVANJA V CERKNEM

Ponedeljek, 01. april 2024

Dopolnitev:

Tako, ja. Saj je skoraj logično, da je vsebina novice prvoaprilska potegavščina. A lahko bi bila resnična. Napisana je bila kot oseben pogled na načrtovane investicije, s katerimi se ne strinjam. Morda še kdo ne. In morda bodo (tudi mladi) odločevalci na občinskem svetu še enkrat razmislili, kaj ta hip v kraju najbolj potrebijejo. Ivan Seljak


Septembra bo minilo tri leta od tedaj, ko je Občina Cerkno razobesila plakate z grafično podobo novih objektov; na bifeju pred Bolnico Franja, na nekdanji policiji in na starem gasilskem domu. Tudi najbolj prepričljivi optimisti v teh načrtih še ne vidijo pozitivnih premikov. Kjer je nekoč stala policija, bi morala rasti nova stanovanja, a kot je bilo slišati, ni bilo zadostnega zanimanja za vlaganja preko stanovanjske zadruge. Ostalo je le pri neuglednem parkirišču. Tudi pred Franjo se do konca sanacije barak in okolice ne bo dogajalo veliko.


Kaj pa stari gasilski dom?

Vanj naj bi se po obnovi preselil domači zavod za turizem, urejena pa bi bila tudi mala dvorana. A se veliko Cerkljanov se s tem ni strinjalo, čeprav na občinskem svetu teh glasov ni bilo slišati. Zavod za turizem je namreč že nameščen v udobnem objektu nekdanje banke, šeste majhne dvorane pa Cerkno zanesljivo ne rabi. Pristojni na Občini Cerkno so v zadnjih tednih obiskovali različna ministrstva in dosegli pomemben uspeh. Državni proračun bo sredstva za popotresno obnovo starega gasilskega doma preusmeril v pričetek gradnje stanovanjskega objekta na območju stare policije, ki že ima gradbeno dovoljenje. Tam bo v enem letu zraslo osem stanovanj, primernega cenovnega razreda tudi za povprečne žepe. V ta stanovanja bo poleg zasebnikov vlagala tudi sama občina, saj bo na voljo denar, ki bi sicer končal v zidovih, ki so jih pred kratkim zapustili tudi občinski „komunalci“.

Neugleden objekt se bo končno umaknil novim parkiriščem, saj utesnjen prostor med regionalno cesto in Cerknico ni primeren za kaj drugega. Po grobi oceni bo na voljo nekaj manj kot deset parkirišč za osebne avtomobile, občasno pa le za en „šlepar“, kakor bo komu ljubše.Glede na zastave bi človek pomislil, da gre za konzulat, a so le neugledni zidovi, ki čakajo rušenje.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

imavri dne 02.04.2024 ob 18:35:20
#1
Na občinskem svetu sem že večkrat izpostavil nesmiselnost vlaganja javnega denarja v stavbo bivšega gasilskega doma. To je bil tudi eden od razlogov da sem glasoval proti sprejetju občinskega proračuna za leto 2024. Jasno in glasno sem naštel pomisleke ki jih je g Seljak navedel v sestavku. Ljudje, oj dobri ljudje, za vaš denar gre!!!

Ivan Mavri, občinski svetnik NSIPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C