NOVA OZNAKA VISOKIH VODA V OBČINI GORENJA VAS - POLJANE

Nedelja, 31. marec 2024

Ob svetovnem Dnevu voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, je Razvojna agencija Sora organizirala dogodek Postavitev oznake visokih voda v občini Gorenja vas – Poljane. »Postavitev oznak visokih voda« je del akcije, ki jo Agencija RS za okolje v sodelovanju s Komisijo za hidrogeografijo Zveze geografov Slovenije izvaja od leta 2014. Osnovni cilj akcije je ozaveščanje in izobraževanje najširše javnosti o visokih vodah, kot periodičnem naravnem pojavu. V luči lanskoletnih avgustovskih poplav se je ob letošnjem svetovnem dnevu voda oznaka visokih voda postavila v občini Gorenja vas – Poljane. Oznako je postavljena na Župnijski cerkvi Svetega Martina v Poljanah nad Škofjo Loko. Oznaka prikazuje najvišji nivo, ki ga je Poljanska Sora dosegla na dan poplav lanskega četrtega avgusta.

Dogodka se je udeležil župan občine, Milan Čadež, ravnateljica Osnovne šole Poljane, Metka Debeljak, z učitelji geografije in učenci devetih razredov ter župnik gospod Jože Plut. Milan Čadež, župan občine Gorenja vas – Poljane je predstavil posledice lanskoletnih avgustovskih poplav v občini, ukrepe ob sanaciji poplav, pomen protipoplavnih ukrepov ter izboljšanja sistema opozarjanja po postavitvi radarja na Pasji ravni. Občina se aktivno vključuje v razvojne projekte, ki zadevajo poplavno varnost.
Foto: Razvojna agencija Sora
Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C