25. TRADICIONALNI POHOD NA MALO GORO

Nedelja, 31. marec 2024

Planinska sekcija Kamnje pri Planinskem društvu Ajdovščina pripravlja na velikonočni ponedeljek že 25. Velikonočni pohod na Malo goro, planoto na pobočju Čavna, na nadmorski višini 1034m. Start tega tradicionalnega pohoda, ki poteka že od leta 1998, bo jutri ob 7.30 dalje.

Zbirno mesto pohodnikov je že tradicionalno velikem kamnitem mostu v Kamnjah, od koder se bodo nato podali po dobro označeni poti. Del pohoda bo potekal tudi po tematski poti »Po poti koscev in grabljic«. Ob stebričkih na tej tematski poti, kjer so označena ledinska imena področij, bodo imeli pohodniki priložnost spoznati predmete in orodje, ki so jih nekoč uporabljali med košnjo na Mali gori. To edinstveno doživetje bo pohodnikom omogočilo odkrivanje bogate kulturne dediščine tega območja ter še tesnejšo povezavo z okoljem, skozi katerega se bodo sprehajali. Pohodnike bo pot vodila po čudovitem pobočju Čavna, kjer bodo lahko občudovali lepote gozdov, jas in borovcev.

Dogodek bo potekal ne glede na vremenske razmere, zato ne pozabite na primerno obutev in oblačila. Še več informacij o velikonočnem pohodu na Malo goro ter o dogajanju na samem dogodku pa v pogovoru s predsednikom Planinske sekcije Kamnje, Jožetom Vodopivcem. 


POGOVOR 


Ana Štokelj


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C