CIGU MOST PRI DEBELI SKALI ZNOVA ODPRT

Sobota, 30. marec 2024

Včeraj so idrijski župan Tomaž Vencelj, predsednik krajevne skupnosti mesto Idrija Iztok Vončina in predstavnik izvajalskega podjetja Kaskader prerezali trak pri vstopu na prenovljen most Pri debeli skali v Idriji in tako most znova predali namenu. Prvi pešci so se tako že lahko sprehodili čez ta tako imenovani “cigu most”, ki povezuje glavno cesto oziroma Gregorčičevo ulico čez Idrijco do idrijske Mejce, ki je priljubljeno igralno in rekreacijsko območje za Idrijčane in obiskovalce.

Most je bil zaradi dotrajanosti in s tem nevarnosti za pešce zaprt že več kot štiri leta, saj je nosilne vrvi uničila rja. Te so bile sicer zaščitene s plastičnimi totra cevmi, pod katerimi pa se je nabirala vlaga in še pospeševala korozijo. Januarja letos so se začela obnovitvena dela, ki pa niso zajemala le prenove nosilnih vrvi, ampak tudi ograje, pohodne površine, statično utrditev in druge nujne posege, ki jih je izvedlo podjetje Kaskader.

Sicer pa občino kaj kmalu čaka še prenova visečega mostu čez Idrijco pri Renkovcu in še kje. Na območju občine je namreč na vodotokih skupno vwč kot 20 tovrstnih visečih mostov. 


Metka Rupnik

Foto: Tilen Božič 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C