OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA PODBRDO

Torek, 27. februar 2024

V soboto, 24. februarja, je v Hudajužni potekal redni letni občni zbor članov Planinskega  društva Podbrdo. Prisotni so se seznanili z opravljenimi aktivnostmi preteklega leta, ki so jih predstavili posamezni odseki: gospodarski odsek, žičničarji, markacisti, vodniška sekcija, sekcija Grahovo - Koritnica, sekcija za promocijo in projekt Gorniška vas Baška grapa, ki poteka pod okriljem PZS in Občine Tolmin. Društvo šteje 160 članov, ki so v letu 2023 opravili več kot 1500 prostovoljnih ur. Rezultati dela pa se kažejo skozi srčnost in sodelovanja članov društva.

Največ aktivnosti v društvu je namenjenih oskrbi Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti, kjer so nočitve v letu 2023 dosegle rezultate, primerljive s tistimi iz leta 2019. Večino nočitev so zabeležili tuji gostje. Poleg tega so v letu 2023 uspešno izpeljali dve tradicionalni prireditvi: Tek Ivana Anderleta na Črno prst in Srečanje planincev na Črni prsti. Bili so tudi partnerji pri prireditvi Stržiškarski dan cvetja Črne prsti, ki so jo organizirali skupaj s KTT društvom Baška dediščina. 

Trije društveni planinski vodniki so izvedli sedem planinskih pohodov, poleg tega pa so organizirali tudi pohode v sodelovanju z OŠ Simona Kosa Podbrdo. Planinsko društvo Podbrdo aktivno sodeluje tudi z različnimi deležniki v Občini Tolmin. Aktivno je bilo  zastopano tudi v Pokalu primorskih gorskih tekov, vendar se žal kaže velik upad udeležbe. Kljub temu so vsi udeleženci s ponosom predstavljali Baško grapo širom  po Sloveniji.

Na občnem zboru so podelili priznanja Planinske zveze Slovenije ter priznanja ob osebnih jubilejih članov društva. V okviru akcije »Na obisk na Črno prst« "Obisk na Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti", ki se jo je v obravnavanem letu udeležilo 53 pohodnikov, od tega 13 otrok, so podelili majice: odrasli so jih prejeli za 10 letnih vzponov na Črno prst, otroci pa za 5.

Občnega zbora so se udeležili tudi predstavniki sosednjih in bolj oddaljenih planinskih društev ter predstavnika MDO PD Posočje. Podporo članom društva pa so izrazile tudi lokalne krajevne skupnosti in KTT društvo Baška dediščina. V imenu Občina Tolmin je prinesel pozdrave in podporo podžupan in predsednik društva Tomaž Štenkler.  Večer je  zaključilo druženje ob živi glasbi.
Alenka Zgaga

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C