DOM STAREJŠIH OBČANOV VRTOJBA Z DNEVOM ODPRTIH VRAT VABI STREŽNO IN OSKRBOVALNO OSEBJE

Torek, 27. februar 2024

V Domu starejših občanov v Vrtojbi, ki je konec junija lani po 15-letni kalvariji vendarle odprl vrata, so se odločili za zanimiv način pridobivanja novega strežnega in oskrbovalnega kadra. Ker bi v Domu radi oba poklica ustrezno predstavili, so se odločili, da za vse zainteresirane pripravijo dan odprtih vrat, ki se bo odvil danes s pričetkom ob 16. uri.

Dom se z varovanci polni postopoma, je povedala direktorica zdravstvene nege Maja Krump Pangos, v tem trenutku so postelje približno polovično zasedene, kar pomeni, da potrebujejo tudi približno polovico od 84-ih zaposlenih, kolikor jih predvideva zaposlitveni načrt ob polni zasedenosti:

IZJAVA: Maja Krump Pangos 1

Kakor je še povedala, so posebej za ta namen pripravili tudi predstavitveni video, sicer pa v domu iščejo strežnike oziroma strežnice v negi in oskrbovalce, ki jim bodo v sklopu dneva odprtih vrat predstavili delovne naloge, pogoje in druge okoliščine zaposlitve.

Znanja, potrebna za opravljanje teh del, se lahko posameznik priuči na delovnem mestu, je dejala Krump Pangosova, obenem pa ni potrebna nikakršna formalna izobrazba, zadostuje že končana osnovna šola.

IZJAVA: Maja Krump Pangos 2
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C