USTANOVLJENA LITERARNA SKUPINA RIS

Ponedeljek, 26. februar 2024

V četrtek, 22. februarja, se je v Dnevni sobi Pr Golitu na pobudo Dramatičnega društva Idrija srečalo nekaj literarnih ustvarjalcev, članic in članov nekdanjega Literarnega društva RIS, katerega uspešno in pestro delovanje je pred leti žal zamrlo. Pobudo za srečanje je dalo Dramatično društvo Idrija, ki je leta 2019 dejavnost Literarnega društva RIS vzelo pod svoje okrilje in se obvezalo, da bo poskrbelo za posebno sekcijo, ki se bo posvečala literarnemu ustvarjanju, medsebojnemu povezovanju besednih ustvarjalcev in kulturnim dogodkom za javnost.

Udeleženci srečanja so na prijetnem in konstruktivnem druženju sklenili, da bodo vsekakor obudili te dejavnosti. Skupaj s predsednikom društva, Borutom Hvalcem, so poskrbeli tudi za formalno ustanovitev Literarne skupine RIS Dramatičnega društva Idrija in se strinjali, da sodelujejo v organizacijskem odboru, ki bo že spomladi poskrbel za dva dogodka. 


21. marca, na svetovni dan poezije, bo Pr Golitu potekal Večer poezije, na katerem bodo pesniki brali svoje pesmi, 23. aprila, na svetovni dan literature, pa naj bi v parku na Mestnem trgu zaživela prireditev Noč knjige.

Seveda bi radi z obema dogodkoma pritegnili čim več starih ter novih članov in članic, vsekakor pa računajo na obiskovalce, ki se bodo morda radovedno in naklonjeno odzvali na malce drugačno dogajanje v središču mesta Idrije. 


Romana Kokošar

Foto: Vladimir Kržišnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C