BRDA V PRESTIŽNI KONKURENCI IZBRANA ZA NAJBOLJŠO V KATEGORIJI MALIH KONGRESNIH DESTINACIJ

Nedelja, 25. februar 2024

Goriška Brda so si na nedavnem izboru Meetings Star Award v kategoriji malih kongresnih destinacij prislužila prestižno najvišjo lovoriko. Certificiranje Meetings Star Award omogoča jasno umestitev kongresnih destinacij in ponudbe na mednarodnem trgu in ima med organizatorji in ponudniki srečanj zaradi nepristranske in transparentne metodologije visok ugled.

Ocenjevalna komisija je destinaciji Brda podelila oceno 4,09 od najvišje možne ocene 5 ter med drugim o destinaciji zapisala:

»Butična incentive destinacija je idealna za pristna doživetja za manjše skupine in ji v Sloveniji ni para. Vidno vlogo pri njenem razvoju imajo neverjetni domačini, ki cenijo spontanost, intuicijo in pozitivne vibracije. Naravna in kulturna dediščina ter vinsko-gastronomska ponudba predstavljajo temelje razvoja destinacije.«

Gre gotovo za potrditev dosedanjih prizadevanj v destinaciji razvijati ponudbo na področju poslovnih srečanj, poudarja direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec:

»Ponosni smo na to priznanje, saj smo se postavili ob bok že uveljavljeni konkurenci. V preteklih letih smo prav na področju turizma veliko vlagali v razvoj tega produkta, izboljšanje storitev in samo promocijo.
V preteklih letih smo gostili veliko število organizatorjev iz cele Evrope in tudi Združenih držav Amerike. Rezultat je za nas toliko bolj pomemben zaradi dejstva, da končna ocena, poleg zagotavljanja številnih kriterijev na destinaciji, temelji tudi na oceni skritega gosta.«

Kot so poudarili ocenjevalci, poseben pečat na udeležencih srečanj s svojo toplino vendarle pustijo ravno Brike in Brici, torej domačini.

Prednost Goriških Brd je ravno v slikovitosti raznovrstne ponudbe. Enogastronomska doživetja, outdoor aktivnosti in odkrivanja naravne ter kulturne dediščine na zelo strnjenem teritoriju gotovo pustijo viden odtis in bogatijo izkušnjo udeležencev posameznih srečanj.
Primož Božič

NAslovna fotografija: Nagrado sta v imenu destinacijskega zavoda ZTKMŠ Brda prevzeli strokovni delavki Petra Marušič in Erika Kovačič Marinič. Vir: FB stran Brda

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C