OBČINA AJDOVŠČINA ZBIRA VZORCE ZA OBČINSKO OCENJEVANJE VIN ZA LETO 2024

Petek, 23. februar 2024

Občina Ajdovščina je v začetku meseca februarja objavila odprto povabilo vsem vinarjem in vinogradnikom iz ajdovske občine k ocenjevanju vina za leto 2024. Letošnje vzorce za ocenjevanje zbira Zavod za turizem Vipavski Križ, in sicer do 29. februarja. Ocenjevanje vin pa bo potekalo 5. marca.

Namen občinskega ocenjevanja vin na ajdovskem je pravzaprav promocija domačega vina, vinogradništva in vinarstva. Kakšni so pogoji za sodelovanje na občinskem ocenjevanju vin pa Sanda Hain z občinske uprave Občine Ajdovščina.

Izjava Sanda Hain

Cilj ocenjevanja je višat kvaliteto vin. Na občinskem ocenjevanju izbirajo med dobrimi vini najboljša. Med najboljšimi pa je potem pomembna tudi vizualna podoba steklenice, saj Županovo vino predstavlja potem občino za aktualno leto tako doma kot v tujini. Kako pa bo potekalo ocenjevanje?

Izjava Sandra Hain

V lanskem letu so na občinskem ocenjevanju ocenili čez 70 vzorcev vina. Na občini so veseli, da se vinarji zelo radi odzivajo na ocenjevanje. Kajti s tovrstnim občinskim ocenjevanjem namreč lahko vinogradniki preverjajo kakšen pridelek so naredili. Ocenjevanje vin je anonimno in ocene izvedo samo vinogradniki in nihče drug.

Izjava Sanda Hain

Ocenjevanje bo potekalo v Domu krajanov v Ajdovščini in sicer zaradi ustreznih pogojev, ki so potrebni pri ocenjevanju – svetloba, itd.

Najbolje ocenjena vina v posameznih kategorijah bodo prejela liste odličnosti in izmed teh bo nato župan Občine Ajdovščina izbral Županovo vino za leto 2024. Razglasitev Županovega vina za leto 2024 bo potekalo 20. marca v Vipavskem hramu v Vipavi. Bodo pa ta dan poleg Ajdovščine svoje Županovo vino za leto 2024 razglasile tudi občine Vipava, Nova Gorica in Renče-Vogrsko.Ana Štokelj
Foto: Naslovna fotografija je simbolična

 

Izjava 1
izjava 2
izjava 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C