MLADA IGRALKA KARIN WINKLER

Petek, 23. februar 2024

V četrtkovi miniaturi smo tokrat predstavili Karin Winkler, dijakinjo 4. letnika Umetniške gimnazije v Novi Gorici, smer gledališče in film.

Karin se letos spopada z vlogami v treh različnih produkcijah, najprej gimnazijski, kjer s sošolci pripravlja predstavo, ki jo predvideva kurikulum; nadalje je članica Mladega odra AMO, ki deluje pri SNG Nova Gorica. Tu pod vodstvom Tereze Gregorič sodeluje pri avtorskem gledališkem projektu Nimam problema!, ki tematizira medvrstniško nasilje oziroma tako imenovani bullying. Predstava bo na odru premierno zaživela 4. aprila.

Prav Gregoričeva pa jo je povabila tudi k oživljanju zgodb iz časov, ko je na Goriškem obstajala in tudi življenjem vladala meja. Projekt je nastal v okviru Zavoda Scaramouche.

Projekt je pred novim letom zaživel najprej v obliki pripovedovalskega večera Rajš ku rajš, rajš neč, 11. februarja letos pa je doživel tudi odrsko uprizoritev. Pri njej so poleg mladih igralcev sodelovali tudi člani ansambla SNG Nova Gorica.

Gledališko-pripovedovalski večer Je kaj za prijavit? bo v letošnjem letu gostoval po Primorski, naslednjič že to nedeljo v Huture Space v Kromberku, vendar so sedeži žal že razprodani. Napovedani imajo tudi predstavi v Ajdovščini (21. marec) in poleti v Breginju, zagotovo pa pride še kakšna.
Primož Božič

Naslovna fotografija: arhiv Karin Winkler

POGOVOR: Karin Winkler

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C