MLADI IZ OBČINE TOLMIN Z ŽUPANOM O STANOVANJIH, MLADINSKEM CENTRU IN FINANCIRANJU ORGANIZACIJ

Sreda, 21. februar 2024

Mladinski svet občine Tolmin in mladinsko področje Zavoda KŠM Tolmin sta minuli  konec tedna organizirala srečanje mladih z županom Alenom Červom, da bi se z njim pogovorili o aktualnih zadevah mladinskega področja.


Kakor je povedal predsednik mladinskega sveta Jakob Klobučar, so bile glavne teme pogovora predvsem tri:

Izjava Jakob Klobučar


Mladi so med drugim izrazili zadovoljstvo, da bo letos Občina Tolmin v prizidku šolskega centra uredila prostore za druženje mladih oziroma Mladinski center Tolmin. Glede financiranja mladinskih organizacij so pozornost posvetili iskanju možnosti, kako bi lahko tovrstne organizacije še dodatno podpirali v finančnem in vsebinskem smislu.


V povezavi s stanovanjsko tematiko je župan mlade seznanil s stanjem stanovanj za mlade v občini, o bodočih razpisih na tem področju in časovnici izgradnje novih stanovanj ter tem, v kakšnem položaju bodo mladi pri pridobivanju stanovanja oziroma parcele.

Mladi so izrazili željo po bolj aktivnem delovanju v lokalni politiki, pohvalili pa so tudi  napredek Občine Tolmin na področju vključevanja mladih v občinske delovne skupine na najrazličnejših vsebinskih področjih. 

Občina sicer načrtuje tudi pripravo nove mladinske strategije, ki bo nastala v sodelovanju z mladimi, potrjena pa naj bi bila do konca tega leta.

Podrobneje v popoldanski aktualni temi po 16. uri.
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C