POT MIRU - OD LOKALNE ČEZMEJNE POTI DO EVROPSKE POBUDE

Ponedeljek, 19. februar 2024

V petek so se v Kobaridu srečali partnerji projekta Walk of Peace in predstavili idejo in projekt Poti miru, ki je od lokalne in čezmejne poti prerasla v evropsko pobudo. 

Predstavljen je bil aktualni kapitalizacijski projekt WALKofPEACE+, katerega eden od glavnih ciljev je ureditev čezmejnega muzeja vrha Grmade, prisotni pa so z veseljem najavili tudi pred kratkim potrjeni projekt na Interreg programu centralne Evrope, katerega vodilni partner bo Posoški razvojni center, za vsebino pa bo skrbela Fundacija poti miru v Posočju. Direktorica Maša Klavora.

Izjava Maša Klavora


Dogodka sta se udeležila tudi državna sekretarja Marko Rusjan in Marko Koprivc, ki je poudaril pomen vseh čezmejnih projektov, še posebej pa projekta Pot miru, ki je bil leta 2020 med 140 prijavljenimi projekti iz cele Evrope celo izbran za najboljši evropski projekt.

Izjava Marko Koprivc 


Ob koncu petkovega dogodka so deležniki podpisali tudi sporazum o čezmejnem sodelovanju pri trajnostnem razvoju in upravljanju Poti miru. Gre za krovni dokument, ki je osnova za sodelovanje med različnimi turističnimi ponudniki in drugim podpornim okoljem ob Poti miru ter bo omogočal tudi nadaljnji razvoj blagovne znamke in turističnega produkta.Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C