11. REDNA SEJA AJDOVSKEGA OBČINSKEGA SVETA

Petek, 16. februar 2024

Včeraj je v sejni sobi Občine Ajdovščina potekala 11. redna seja ajdovskega Občinskega sveta, na kateri je bilo 13 točk dnevnega reda. Ajdovski svetniki so se med drugim seznanili z oceno izvajanja Občinskega programa varnosti Občine Ajdovščina za leto 2023, sprejeli pa so tudi Strategijo športa v občini Ajdovščina do leta 2023.

V začetku ajdovske seje je bil predstavljen občinski program varnosti za leto 2023. V ta namen je bilo predstavljeno poročilo PP Ajdovščina na območju Ajdovščine. V letu 2023 so na območju Ajdovščine zabeležili 188 kaznivih dejanj in 20 poškodovanih oseb v prometnih nesrečah. Smrtnih žrtev prometnih nesreč v minulem letu na ajdovskem ni bilo. Med kaznivimi dejanji je bilo kar nekaj vlomov v stanovanjske objekte, internete goljufije in pa tudi občasne tatvine goriva na parkiriščih za tovorna vozila.

Ajdovski svetniki pa so na včerajšnji seji sprejeli tudi poročilo Medobčinske redarske uprave za leto 2023. Pred sprejetjem so svetniki izpostavili, da bi bilo potrebno na nekaterih mestih v Ajdovščini bolj jasno označiti parkirišča. Tadej Beočanin;

Izjava Tadej Beočanin

Nemalo težav namreč na parkiriščih ob Šturskem parku povzročajo kamperji in delovni tovornjaki, ki kljub prometni signalizaciji zasedajo prosta parkirišča. Zato župan nadaljuje, da bo občina to območje uredila s še dodatnimi ukrepi.

Na včerajšnji seji pa je bila sprejeta tudi Strategija športa v Občini Ajdovščina do leta 2030. Gre zato, da se s strategijo predvideva razvoj mnogih športnih programov do leta 2030, ter izgradnjo in posodabljanje javnih športnih objektov za naslednjih 15 let. V sklopu priprave Strategije športa je bil opravljen tudi popis športnih objektov v občini ter pripravljena evidenca športnih objektov. Zakaj je Strategija športa v Občini Ajdovščina še pomembna pa župan Tadej Beočanin.

Izjava Tadej Beočanin

Še več z ajdovske občinske seje pa v prihodnjih dneh.
Ana Štokelj
Foto: Fotografija je nastala na decemberski seji

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C