CESTA V ČADRG SPET ODPRTA

Sreda, 07. februar 2024

Dobrih 14 dni po zdrsu dela pobočja nad cesto v Polog, ki je ogrožal tudi nižje ležečo cesto v Čadrg, je slednja spet odprta za ves promet, so sporočili z Občine Tolmin. Vrata je lahko ponovno odprla tudi restavracija na vstopni točki v Tolminska korita.

Kakor smo poročali v začetku tedna, je izvajalec v minulih dneh uredil nasip na zunanjem robu parkirišča Tolminska korita, ki bo zaustavil morebitne padajoče skale. S tem so odpravili največjo nevarnost za poslovni objekt ob parkirišču in uporabnike lokalne ceste Zatolmin – Čadrg.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Miha Vencelj je izdal tudi novo odredbo, ki omogoča odprtje poslovnega objekta in prometa, nekatere omejitve pa še ostajajo. Še vedno je zaprto parkirišče Tolminska korita, še naprej je tudi prepovedano gibanje in zadrževanje oseb na skalnem podoru, v njegovi bližini in na vplivnem območju pod njim.

Kot so še sporočili s tolminske občine, se bodo o nadaljnjih ukrepih glede sanacije plazišča  predstavniki civilne zaščite in občinske uprave z geologom dogovorili na torkovem sestanku.

Simona Skočir  

Fotografija: Občina Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C