ZAKLJUČNI DOGODEK PROJEKTA YOUNG EUROPEAN GEOEXPLORER

Sreda, 07. februar 2024

Minuli teden se je na Osnovni šoli v Črnem Vrhu nad Idrijo odvijal zaključni multiplikacijski dogodek projekta Young European GeoExplorer. V okviru projekta, v katerem sodelujejo partnerji iz Avstrije, Danske, Norveške ter UNESCO globalni geopark Idrija iz Slovenije, je bil razvit tudi inovativen učni pripomoček GeoExplorer Toolkit.

Več o samem projektu, pa nam je pojasnila Irma Pivk iz Geoparka Idrija.


Izjava Irma Pivk


V okviru dogodka so predstavili tudi inovativen GeoExplorer Toolkit. Gre za kovček z orodji in gradivom, namenjen poučevanju naravoslovja na prostem, in v učilnici. Glavni namen projekta, ki je sofinanciran iz programa Erasmus+, je namreč izboljšati kakovost poučevanja angleščine in naravoslovja preko medpredmetnega povezovanja ter razvoja novih pedagoških pristopov. Več pa Mojca Gorjup Kavčič, vodja Geoparka Idrija.


Izjava Mojca Gorjup Kavčič


V projektu je sodelovala tudi Osnovna šola Črni Vrh in kot pravi ravnateljica šole, Karmen Simonič Mervic, gre za pomembno sodelovanje.


Izjava Karmen Simonič Mervi


Poleg predstavitve projekta in kovčka, so na dogodku gostili zanimive goste iz različni področij, ki so z nami delili svoje znanje in izkušnje. Med njimi je bila tudi Andreja Bačnik iz Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, ki večkrat spremlja take dogodke.


Izjava Andreja Bačnik


Petra Žvab Rožič iz oddelka za Geologijo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani izpostavlja zakaj so taki dogodki pomembni.


Izjava Petra Žvab Rožič


Kot smo omenili v prvem delu prispevka je bil v okviru projekta Young European GeoExplorer razvit tudi poseben Toolkit oziroma kovček z orodji. Na dogodku, ki je potekal prejšnji teden so udeležencem na stojnici ta produkt predstavili tudi učenci sedmega razreda. Več o njihovem pogledu na kovček z orodjem, pa David, Jakob in Tobija.


Izjava učenci OŠ Črni VrhMaja Vojska
Foto: Arhiv Geopark Idrija

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C