IME TEDNA: ANDREJ BIZJAK

Sreda, 24. januar 2024

V tokratni oddaji Ime tedna je bil naš gost Andrej Bizjak, ki je nedavno izdal avtobiografijo Na Gori je moj dom. Andrej se v knjigi ne spominja samo svoje družine, temveč piše tudi o ljudeh, ki so na Otlici in Gori živeli pred njegovim časom. Skozi poglavja knjige opisuje čas ter razmere na Gori, od konca 2. svetovne vojne pa do danes. Avtobiografija Na Gori je moj dom pa je po besedah avtorja spremne besede Franca Černigoja pomembna tudi za širši prostor. Kajti Andrej je namreč kljub nepopolni osemletki, ki je takrat bila na Otlici z jasnim ciljem, voljo in vztrajnostjo dosegel, da je uspešno zaključil Kmetijsko srednjo šolo v Mariboru in nato še študij Veterine v Ljubljani.

Andrej je po poklicu diplomirani veterinar, zaključil pa je tudi magisterij. Poleg terenskega dela veterinarja je s svojim službovanjem na Kmetijsko veterinarskem zavodu v Novi Gorici veliko prispeval in doprinesel tudi družbi. Kot delavec v javnem zdravstvu, pri nadzoru živil in surovin živalskega izvora pri proizvodnji in prometu pa tudi občanom in ljudem doma ter v tujini.

1 DEL POGOVORA2 DEL POGOVORA3 DEL POGOVORA4 DEL POGOVORA


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
15.04.2024
12°C / 27°C
torek
16.04.2024
12°C / 23°C
sreda
17.04.2024
14°C / 19°C