Vanja Hvala
Voditeljica programa
Danes bo na Ajdovski tržnici dan mortadele in suhih mesnin. Lokalne proizvode bo mogoče poskusiti med 9. in 11. uro. Občina Ajdovščina po prenovi mestne tržnice v Ajdovščini že tradicionalno vsako drugo soboto v mesecu pripravlja različne dogodke. V lanskem letu so se tako obiskovalci mestne tržnice na drugo soboto v mesecu lahko udeležili dneva vipavskega sadja, sladolednega dneva, dneva grozdja in lokalnih sirov, dneva krompirja, okušali pa so lahko tudi tradicionalni slovenski zajtrk in zimsko zelenjavo Vipavske doline. Danes, drugo soboto v mesecu tako občina nadaljuje tudi v tem letu z domačimi ponudniki ter dogodki, tokrat z dnevom mortadele in suhih mesnin. Zakaj gre pa Tina Velikonja z občinske uprave.
Mortadelo, suhe mesnine in pa druge lokalne dobrote bo mogoče na Ajdovski tržnici okušati danes med 9. in 11. uro. Ta mesec pa se bo na Ajdovski tržnici odvil še en dogodek, in sicer v soboto, 27. januarja, med 7. in 12. uro, bo dan oljčnega olja iz Vipavske doline. Ta dan se bodo na tržnici predstavili lokalni oljarji, ki bodo obiskovalcem ponudili okusiti ekološko pridelano oljčno olje.
Ajdovska tržnica je s temi dogodki še bolj zaživela in postala prostor za druženje.
Ana Štokelj
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!