ŠKOF BIZJAK V SPODNJEIDRIJSKI CERKVI UMESTIL RELIKVIJE BL. KARLA

Nedelja, 10. december 2023

Včeraj se je v Spodnji Idriji odvijalo Škofijsko srečanje mladih iz koprske škofije. Vse dogajanje se je ob prisotnosti koprskega škofa dr. Jurija Bizjaka vsebinsko osredotočalo na blaženega Karla Acutisa in umestitve njegovih relikvij v stranski oltar župnijske cerkve, dogodek pa je bil hkrati tudi uvod v bližnje Evropsko srečanje mladih, ki ga bo med 28. 12. in 1.1. gostila Ljubljana.

Sinočnje Škofijsko srečanje mladih v Spodnji Idriji je bilo v celoti posvečeno bl. Karlu, italijanskemu dijaku, računalniškemu programerju, človekoljubu Karlu Acutisu, ki je bil zaradi svoje globoke vernosti in plemenitosti po svoji smrti -zaradi levkemije je umrl, star komaj 15 let - proglašen za blaženega. V okviru včerajšnjega bogoslužja, ki ga je v navzočnosti duhovnikov in bogoslovcev ter bratov iz Taizeja vodil koprski škof Jurij Bizjak, je škof relikvije las bl. Karla umestil v stranski oltar spodnjeidrijske cerkve. 


Izjava Jurij Bizjak


In kako so relikvije bl. Karla našle pot v Spodnjo Idrijo? Po besedah spodnjeidrijskega župnika Mira Mariniča so mlade v njegovi župniji relikvije za en dan obiskale leta 2021 v okviru oratorija in takrat se je rodila želja, da bi trajneje pridobili relikvije bl. Karla v Spodnjo Idrijo kot spodbudo mladim za vztrajanje v plementitosti in veri


Izjava Miro Marinič


17. oktobra so te prispele v Spodnjo Idrijo, včeraj pa so bile slovesno umeščene v stranski oltar spodnjedrijske cerkve. 


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C