PODPISALI POGODBO ZA NADGRADNJO ŽELEZNIŠKE POSTAJE NOVA GORICA

Sobota, 09. december 2023

Direkcija za infrastrukturo je z izbranim konzorcijem gradbenih družb podpisala pogodbo za izvedbo nadgradnje železniške postaje Nova Gorica s pogodbeno vrednostjo 50,71 milijona evrov. Začetek del je predviden še ta mesec z uvedbo izvajalca v delo, rok za izvedbo je nato 13 mesecev.

Projekt bo sofinanciran s povratnimi evropskimi sredstvi iz Načrta za okrevanje in odpornost v višini 43 milijonov evrov. Gradbena dela bodo zajemala nadgradnjo tirnih naprav in gradnjo novega otočnega in bočnega perona z urejenimi nadstreški in pripadajočo urbano opremo.

Predvidena je gradnja podhoda, ki bo povezal Trg Evrope z Novo Gorico ter omogočil varen in lažji dostop potnikov do peronske infrastrukture z dvigali pod vsemi postajnimi tiri tako, da bo možen dostop z obeh strani postaje.

Prav tako je predvidena obnova postajnega poslopja skladno s pogoji, pridobljenimi s strani Zavoda RS za varstvo kulturne dediščine ter gradnja parkirišč na območju ukinjenih obstoječih postajnih tirov. Nadgradnja bo zajemala tudi rušitev obstoječe ter gradnjo nove nakladalne rampe za avtovlake.Primož Božič

Naslovna fotografija: Vizualizacija železniške postaje po prenovi. Vir: krajsamorazdalje.si 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C