PRIMORSKA PODJETJA LETA 2022 HIDRIA, TE.SIS IN VITANEST (DOPOLNJENO)

Petek, 08. december 2023

V Vili Vipolže so včeraj razglasili najboljša primorska podjetja v izboru, ki ga je pripravil časopis Primorske novice. Med mikro in malimi podjetji je slavilo podjetje Te.sis iz Sežane, med srednjimi podjetji je bil to Vitanest iz Nove Gorice, med velikimi podjetji pa Hidria Holding iz Spodnje Idrije. Nagrajenec občinstva je postal Intra Lighting, nagrajenec ČZD Primorske novice pa združenje Po primorsko.

Direktor Primorskih novic Janez Pavčnik je dejal, da izbor zapolnjuje praznino, ki je nastala po prenehanju podeljevanja priznanja Podjetnik leta, zadnjič podeljenega za leto 2016. Želi si, da bi izbor postal tradicionalen in da bi postala priložnost za izmenjavo mnenj in spodbujanje boljšega podjetniškega okolja v regiji.  


Časopisno založniška družba Primorske novice je izbor pripravila v sodelovanju s tremi regijskimi gospodarskimi zbornicami – severnoprimorskega, obalno-kraškega in primorsko-notranjskega območja. Primerjavo finančnih kazalnikov podjetij je pripravila Prva bonitetna agencija, njen predstavnik Primož Potočnik je povedal, da se sicer uspešnost podjetij lahko meri na več načinov, a vendarle je finančni tisti, ki ga običajno razumemo kot najpomembnejšega.

Prireditve se je udeležil tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki razume najočitnejše težave gospodarstvenikov:

IZJAVA: Matjaž Han 1

V svojem nagovoru je poudaril, da se lahko celotna Slovenija uči od nekaterih primorskih praks, na eni strani je tu združevanje podjetij, kot to počnejo v združenju Po primorsko:

IZJAVA: Matjaž Han 2

Na drugi strani pa delovanje nekaterih občin, pri kateri izpostavlja Ajdovščino:

IZJAVA: Matjaž Han 3

Zmagovalci izbora so postali Hidria, Vitanest in Te.sis. Glavni direktor Hidrie Bojan Gantar je ob prejemu nagrade povedal, da je nagrada trud vseh današnjih 2153 zaposlenih pa tudi nekdanjih sodelavcev.

Vitanest je novogoriško družinsko podjetje, ki bo prihodnje leto obeleževalo 25. obletnico obstoja. Gre za ene prvih slovenskih igralcev na področju klimatskih naprav, toplotnih črpalk, in rekuperatorjev toplote s prezračevanjem.

Med mikro in majhnimi podjetji si je laskavi naziv prislužilo sežansko podjetje Te.sis, ki letos praznuje 14 let uspešnega delovanja na trgu plastičnih granulatov.

Posebni nagradi, občinstva in časopisne hiše Primorske novice, sta prejela Intra Lighting in združenje živilskih podjetij in zadrug Po primorsko.

Primorske novice pri izboru sodelujejo tudi z več drugimi slovenskimi regionalnimi časopisnimi hišami, s katerimi bodo pripravili tudi izbor Slovensko podjetje leta, več o tem, kaj so povedali zmagovalci letošnjega primorskega izbora pa v oddaji Barve znanja prihodnji torek.


Primož Božič

Naslovna fotografija (od leve proti desni): gospodarski minister Matjaž Han, Katarina in Primož Kompara (Vitanest), Bojan Gantar (Hidria Holding), Anka Lipušček Miklavič (združenje Po primorsko), Borut Gerželj (Te.sis), Marino Furlan (Intra Lightning) in Janez Pavčnik (ČZD Primorske novice)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C