ODPRTJE NOVIH POSTAJALIŠČ V SISTEMU IZPOSOJE KOLES »GO2GO« V NOVI GORICI

Četrtek, 07. december 2023

Nova Gorica je od danes uradno bogatejša za 13 novih postajališč sistema izposoje koles »GO2GO«, obenem pa se v sistem dodaja še 22 navadnih in 30 električnih koles. Kot promocija prevoza oseb in tovora bosta odslej na voljo tudi tandem kolo in kolo za prevoz tovora.  

Sistem, s katerim upravlja podjetje Nomago, so vzpostavili maja 2021 in takrat zgradili 7 kolesarskih postajališč v Novi Gorici in enega v Šempetru, v njem pa je krožilo 26 navadnih in 11 električnih koles.

Sistem je združljiv s tistim v sosednji Gorici, sicer pa je del svetovne mreže nemškega podjetja nextbike, ki deluje v 25 državah po vsem svetu.

IZJAVA: Samo Turel

Izposoja koles je možna z uporabo aplikacije na mobilnem telefonu ali z uporabniško kartico, ki jo lahko naročimo na spletni strani www.go2go.si oziroma dobimo na prodajnem mestu Potovalne agencije Nomago nasproti trgovske hiše v Novi Gorici. 

Navadno in tovorno kolo iz sistema GO2GO

Ob plačilu letne naročnine v višini 10 evrov si je navadno kolo za 30 min možno izposoditi brezplačno, za polurni brezplačni najem električnega kolesa pa je treba letno odšteti 20 evrov. Brez naročnine znaša 30-minutni najem navadnega kolesa 0,50 €, 30-minutni najem električnega kolesa pa stane 1 €.

Z delovanjem sistema je zadovoljen tudi izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti pri podjetju Nomago Marjan Beltram:

IZJAVA: Marjan Beltram

Eno od novih postajališč stoji pred Medpodjetniškim izobraževalnim centrom, ki deluje v sklopu Šolskega centra Nova Gorica. Zakaj prav tam? Direktor Miran Saksida:

IZJAVA: Miran Saksida

Kakor je še povedal Saksida, bodo sistem lahko uporabljali tudi dijaki na izmenjavah, ki jim je javen prevoz pogosti edini način za premikanje po mestu.

Posebni kolesi, tandem in tovorno kolo, bosta dostopna v novogoriškem TIC-u, njuna izposoja pa bo prav tako potekala prek mobilne aplikacije oziroma uporabniške kartice.  
Primož Božič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C