2024 IN 2025 LE NADALJEVANJE OBSTOJEČIH DEL NA DRŽAVNIH CESTAH

Četrtek, 07. december 2023

Letošnje hude poplave, ki so prizadele Slovenijo, bodo, med drugim, vsaj za leto ali dve odložile marsikatere načrtovane investicije pri rekonstrukcijah in sanacijah ter novogradnjah na državnih cestah, ki niso vezane na odpravo posledic neurja. Država je namreč skozi predlog proračuna, ki ga je državni zbor že sprejel, pred kratkim zagotovila potrebna sredstva za sanacijo v ujmi poškodovanih in ogroženih cestnih objektov. Teh, žal, na severnem Primorskem zaenkrat ni predvidenih, saj so bile v ujmi najbolj prizadete državne ceste drugod po Sloveniji, zato bodo v letih 2024 in 2025 v tej regiji načrtovana, a še ne začeta gradbena dela na državnih cestah morala večinoma še dve leti počakati, so pa zagotovljena sredstva za nadalkjevanje oziroma dokončanje že začetih del, kot v pogovoru z Metko Rupnik poudarja Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije v ceste na Direkciji za infrastrukturo.

Kako torej napredujejo gradbena dela in načrtovanja cest, obvoznic in drugih posegov na prometnicah na severnem Primorskem in kako bo, med drugim, z odprtjem gradbišč na državnih cestah skozi Črni Vrh nad Idrijo in na Cerkljanskem. 


Posnetek Tomaž Willenpart 1

V nadaljevanju pogovora s Tomažem Willenpartom pa nekaj pojasnil, med drugim o tem, v kakšni fazi so načrtovane obvoznice na Tolminskem in v Kanalu ter o sanaciji plazu v Baški grapi in gradnji v Kobariških klancih.

Posnetek Tomaž Willenpart 2


O delih na rekonstrukciji državne ceste in gradnji kolesarske steze med Marofom in Idrijo ter dokončanju tolminske obvoznice pa več v pogovoru z Ireno Zore Willenpart, vodjo službe za evropske zadeve in tehnično regulativo na Direkciji za infrastrukturo, saj so omenjene gradnje podprte z evropskimi sredstvi.


Posnetek Irena Zore Willenpart


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
14.07.2024
20°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
18°C / 35°C
torek
16.07.2024
19°C / 36°C