LOGATEC IN BOVEC BRANJU PRIJAZNI OBČINI

Ponedeljek, 04. december 2023

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in ministrstvo za kulturo so v petek podelili nazive Branju prijazna občina. Letos se z nazivom, ki je namenjen spodbujanju dejavnosti lokalne skupnosti za izboljšanje bralne pismenosti in kulture, lahko pohvali šest občin, med njimi tudi občini Logatec in Bovec.

V okolju občine Bovec je, kot piše v obrazložitvi, zelo močna dejavnost lokalnih kulturnih izvajalcev, ki jim občina za njihovo delovanje namenja javni prostor in jih pri ustvarjanju podpira, med seboj povezuje in z njimi sodeluje.

V občini Logatec pozitiven in dejaven odnos do bralne kulture in pismenosti potrjujejo s podporo številnim lokalnim literarnim in kulturnim društvom ter regionalnim in mednarodnim projektom in programom. Kot so spomnili pri Združenju splošnih knjižnic, je naziv Branju prijazna občina od leta 2017 prejelo 63 občin. Naziv je veljaven tri leta, po tem obdobju pa prejemnica naziva strokovni komisiji znova predstavi investicijske ali vsebinske projekte zadnjih treh let na področju knjige in branja. V letošnjem letu sta tako nazive za tri leta podaljšali tudi Občina Miren-Kostanjevica in Mestna občina Nova Gorica.


Foto: Občina Logatec

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C