ARNEJČKOVA DOMAČIJA - NESREČNA ZGODBA S SREČNIM NADALJEVANJEM IN KONCEM

Ponedeljek, 04. december 2023

Včeraj je bilo na Pečinah slovesno odprtje obnovljene Arnejčkove domačije, ki je pogorela pred dvema letoma, po uspešni akciji zbiranja denarja in hitri obnovi pa bo njen lastnik Vojko Mrak lahko zaživel v čisto novi hiši.

V uvodu včerajšnjega dogodka so člani delovne skupine predstavili celoten potek obnove. Kot je poudaril vodja skupine Karlo Laharnar, je bila njihova prva naloga zbrati sredstva, nadalje pa delovati tako, da je bila vedno zagotovljena popolna transparentnost zbranih in porabljenih sredstev.

Izjava: Karlo Laharnar

Vodja odbora za obnovo Arnejčkove domačije Karlo Laharnar

Po požaru oktobra 2021 je najprej stekla akcija zbiranja denarja, ki je bila izredno uspešna, v dobrih dveh mesecih je bilo skozi različne akcije zbranih skoraj 120 tisoč evrov sredstev, kar je bilo skupaj s skoraj 80 tisoč evri zavarovalnine dovolj, da so akcijo zbiranja sredstev po dobrih dveh mesecih ustavili. Pričelo se je iskanje izvajalca, hkrati so potekala tudi dela na pogorišču, ki so obsegala vse od čiščenja po požaru do celovite obnove kletnih prostorov hiše. Pogodbo za gradnjo montažne hiše so podpisali s podjetjem Rihter, nekaj več težav je bilo pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, kar je nekoliko zamaknilo postopek obnove.


Gradnja hiše se je pričela letos spomladi, zanjo so odšteli 138 tisoč evrov, celotni stroški obnove pa so znašali 168 tisoč evrov. Ker se je na koncu izkazalo, da vsa zbrana sredstva ne bodo porabljena, je Vojko na današnji otvoritvi razkril, kam bo namenjenih skoraj 30 tisoč evrov preostanka sredstev:

Izjava: Vojko Mrak 1

S kakšnimi občutki pa je sicer Vojko spremljal današnje uradno odprtje novega doma?

Izjava: Vojko Mrak 2

Vojko Mrak

Vojkovo odločitev, da večino preostanka sredstev vrne Rdečemu križu Tolmin za nakup novega avtomobila za prevoz starejših občanov, je toplo pozdravila sekretarka Marjanca Velišček, ki je sicer izpostavila tudi velik uspeh celotne akcije.

Izjava: Marjanca Velišček


Člani odbora za obnovo Arnejčkove domačije

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C