KATARINA FILIPIČ, MARKO DAKSKOBLER, SILVESTER TAVČAR IN FRANCI FORTUNA MED NAGRAJENCI PZS

Nedelja, 03. december 2023

Vsako leto Planinska zveza Slovenije (PZS) s podelitvijo najvišjih priznanj prejemnikom izrazi spoštovanje za njihovo predano, neutrudno prostovoljno delo v planinstvu in planinski organizaciji, ki letos zaokroža 130-letnico delovanja. Na včerajšnji slovesnosti v Ljubnem je PZS podelila skupno 11 svečanih listin PZS zaslužnim posameznikom, 22 spominskih plaket ob življenjskem jubileju in 3 zlate častne znake PZS.

Med prejemniki svečane listine PZS, najvišjega priznanja slovenske planinske organizacije, sta bila tudi Katarina Filipič za dolgoletno, vsestransko predano delo v PD Cerkno, za delo z mladimi in prenašanje ljubezni do gora na mladi rod ter Marko Dakskobler za dolgoletno, vsestransko delo v PD Podbrdo in na širšem območju Baške grape.

Spominsko plaketo, ki jo PZS podeljuje ob življenjskih jubilejih svojim najzaslužnejšim članom za njihovo dolgoletno zvesto in izjemno uspešno delo, pa sta, med drugim, za svojo 70-letnico prejela Silvester Tavčar iz PD Cerkno za dolgoletno sodelovanje pri izvedbi zimskega pohoda na Porezen ter pri obnovi in vzdrževanju Koče na Poreznu in Franci Fortuna iz PD Gorenja vas za večletno predsedovanje društvu, delo planinskega vodnika in organizacijo pohoda na Blegoš ter ureditev in delo gospodarja na Zavetišču gorske straže na Jelencih.

Poleg gostiteljev, župana občine Ljubno ter vodstva PD Ljubno, so letošnje nagrajence in druge zbrane na podelitvi nagovorili tudi Dušan Škodič, član uredniškega odbora Planinskega vestnika in avtor knjige Triglav je naš, predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan ter vodja Odbora za članstvo PZS Tone Jesenko.  


Metka Rupnik

Foto: Manca Ogrin


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C