V SREDIŠČU: POGOVOR Z DIREKTORICO IDRIJSKE KOMUNALE

Torek, 21. november 2023

V tokratni oddaji Središče je bila naša gostja direktorica Javnega podjetja Komunala Idrija Brigita Šen Kreže. V prvem delu pogovora smo se z direktorico idrijske komunale pogovarjali o aktualnih tematikah in izzivih s katerimi se podjetje sooča. 

Ker je pred vrati zimska sezona, smo jo povprašali, kako so nanjo pripravljeni. Zimsko vzdrževanje cest je ena od težjih nalog vzdrževanja javnih prometnic. Zimsko obdobje formalno traja od 15. novembra do 15. marca. V tem času se izvajajo vse aktivnosti zimske službe, od stanja, pripravljenosti, dežurstva, zimskega pregleda cest do preventivnega posipanja ter strojnega in ročnega odstranjevanja snega. Pluženje cest in javnih poti se začne, ko je snežna odeja debela najmanj 10 centimetrov. Zimsko službo na občinskih cestah in javnih poteh na območju idrijske občine izvaja javno podjetje Komunala Idrija s pogodbenimi podizvajalci.

Več pa v pogovoru.

POGOVORMaja Vojska


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
23.02.2024
6°C / 12°C
sobota
24.02.2024
9°C / 12°C
nedelja
25.02.2024
8°C / 13°C