GIMNAZIJA TOLMIN OB ŠESTDESETLETNICI ZDRUŽILA ŠTEVILNE GENERACIJE GIMNAZIJCEV

Nedelja, 19. november 2023

Za tolminsko gimnazijo je prazničen konec tedna. Že v petek so na posebni dijaški proslavi obeležili letošnji pomemben jubilej edine srednje šole v Posočju, osrednje praznovanje ob šestdesetletnici pa je sledilo sinoči, ko se je v športni dvorani šolskega centra zbralo več sto nekdanjih maturantov ter drugih obiskovalcev. 


Kakor je uvodoma povedala ravnateljica Magda Mlekuž, je tolminska gimnazija v svoji šestdesetletni zgodovini izobrazila več kot 3100 dijakov, mnogi so postali pomembni člani družbe in prepoznavni ne le v Sloveniji, ampak tudi v svetu. 


Branka Hrast Debeljak, nekdanja ravnateljica in danes vršilka dolžnosti generalnega direktorja direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, je zbrane nagovorila v imenu ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter poudarila velik pomen gimnazije za življenje in razvoj Posočja. Izjemnega pomena se po njenih besedah že od vedno zavedajo tako posoške občine kot pristojno ministrstvo, ki mora ostati zavezano k temu, da bo še naprej zagotavljalo primerne pogoje in priznavalo specifiko šol na podeželju v primerjavi z mesti. 


Raznolik program so oblikovali številni nekdanji in sedanji gimnazijci, ki so v slovesni uvod večera druženja in spominov spletli številne točke, ki so izhajale iz najrazličnejših področij, s katerimi se ukvarjajo, vse od kulture pa do znanosti. 


Ob zaključku slovesnosti so posoška podjetja, ki so združena v posebnem projektu Partnerstvo za kadre, Gimnaziji Tolmin donirala še 4 tisoč evrov, ki jih bodo namenili za opremo laboratorijske učilnice.
Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C