KOBARIŠKI SVETNIKI O DRUGEM REBALANSU IN NŽJIH CENAH POLOŽNIC KOMUNALNIH STORITEV

Petek, 17. november 2023

Sinoči so na svoji 7. redni seji zasedali svetniki Občinskega sveta Občine Kobarid, ki so uvodoma imeli na mizi drugi rebalans proračuna za letošnje leto. Glavni razlog za rebalans je bila uskladitev prihodkov zaradi zamika prodaje obrtne cone ter financiranja reševalnega centra v prihodnje leto. Prav sofinanciranje centra za zaščito in reševanje je povzročilo tudi največ razprave, zaenkrat je občina vsa sredstva morala zagotoviti sama, zato bo potrebna tudi zadolžitev v višini pol milijona evrov. 


Izjava župan Marko Matajurc


Svetnik Branko Velišček je predlagal tudi sklep, naj občinska uprava in župan pripravijo predlog rebalansa proračuna za leto 2024 v dveh različicah - če občina uspešno pridobi sofinanciranje za reševalni center v višini 1,3 milijona evrov ali če sofinanciranje ne bo uspešno oziroma bo minimalno. Predlagan sklep so svetniki tudi potrdili. 


Direktor Komunale Tolmin je nato svetnikom predstavil predlagane nove cene za prihodnje obračunsko obdobje za področje oskrbe s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalne odpadne in padavinske vode ter ravnanja z odpadki. Kljub vsesplošnim podražitvam je podjetju uspelo, da se položnice prihodnje leto ne bodo višale, ampak minimalno znižale, je bil zadovoljen direktor Mitja Costantini.

Izjava direktor Mitja Costantini 1

Na poslovanje podjetja oziroma oblikovanje cen sicer vpliva kar nekaj dejavnikov, je še pojasnil Costantini:

Izjava direktor Mitja Costantini 2


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C