ČASTNI NAZIV UNIVERZE V NOVI GORICI IVU BOSCAROLU IN PROF. OSKARJU KOGOJU

Petek, 13. oktober 2023

Včeraj je v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi potekala slavnostna otvoritev akademskega leta 2023/2024 Univerze v Novi Gorici. Ob tej priložnosti je univerza podelila kar 17 študentskih nagrad in pa dva častna naziva. Naziv častni doktor Univerze v Novi Gorici je prejel Ivo Boscarol, priznanje zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici pa je profesor Oskar Kogoj.


Zbrane je ob začetku osrednje akademije ob otvoritvi novega akademskega leta Univerze v Novi Gorici pozdravil in nagovoril rektor prof. dr. Boštjan Golob. V svojem nagovoru je poudaril, da je Univerze v Novi Gorici majhna, kot pravijo nekateri, butična univerza, ki skuša izkoristiti čim bolj neposreden odnos med učitelji, in slušatelji njihovih programov. Na Univerzi v Novi Gorici so na to ponosni, saj kar delajo, delajo kakovostno in se ne bojijo uporabiti domišljije za nadaljnji razvoj.

Na letošnji svečani akademiji rektor Boštjan Golob podelil naziv častni doktor Univerze v Novi Gorici ajdovskemu podjetniku Ivu Boscarolu. Boscarol je naziv prejel za izjemne znanstvene in strokovne dosežke na področju letalstva in podjetništva v Sloveniji ter za prispevek k ohranjanju okolja. Ivo je s svojo dejavnostjo pomembno vplival na razvoj aerodinamike ultralahkih letal in pa splošnega letalstva. Ivo Boscarol, o tem kaj mu pomeni prejeti naziv.

Izjava Ivo Boscarol

Priznanje zaslužni profesor Univerze v Novi Gorici je za pomemben prispevek k razvoju umetniške dejavnosti ter za vzorno opravljanje pedagoškega in mentorskega dela prejel Oskar Kogoj. Kogoj je kot vrhunski pedagog in mentor pomembno prispeval k vpeljevanju novih študijskih vsebin in k doseganju najvišjih standardov kakovosti, s tem pa tudi k razvoju Univerze v Novi Gorici. Oskar Kogoj o prejetem priznanju:

Izjava Oskar Kogoj

Na svečani akademiji pa je bilo letos nagrajenih tudi 17 študentk in študentov.

Pedagoška dejavnost Univerze v Novi Gorici se v letošnjem akademskem letu izvaja v okviru šestih fakultet, akademije umetnosti in na visokih strokovnih šolah. Letošnji vpis na novogoriško univerzo je približno enak kot lani. Okrog 250 bruck in brucev je s prvim oktobrom začelo s študijem. Celotno število študentov na univerzi se giblje okrog 500. Po besedah rektorja je prednost novogoriške univerze prav majhnost in butičnost, ki omogoča individualni pristop k vsakemu študentu.

Na Univerzi v Novi Gorici pa tudi v letošnjem letu uvajajo nekaj sprememb. Rektor Univerze v Novi Gorici, o novostih v tem študijskem letu.

Izjava Prof. dr. Boštjan Golob

Ana Štokelj

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C