POD KRNOM SO SE ZAČELI LETOŠNJI GREGORČIČEVI DNEVI

Torek, 03. oktober 2023

Z nedeljskim dogodkom v vasi Vrsno so se začeli letošnji Gregorčičevi dnevi, ki se bodo do skorajda konca oktobra odvili že trinajstič. 


Uvodni dogodek so pred domačijo Simona Gregorčiča sooblikovali člani Goriškega literarnega kluba Govorica, učenci podružnične OŠ Simona Gregorčiča Smast, kantavtor Borut Skočir in pripovedovalka zgodb Renata Lapanja. Prvič so na ogled postavili tudi nekaj predmetov,  povezanih z Gregorčičem, ki so bili podarjeni Tolminskemu muzeju. Kustosinja Damjana Fortunat Černilogar:


Izjava Damjana Fortunat Černilogar


Čez zimo bodo predmete umaknili, ker so potrebni manjših restavratorskih posegov, spomladi pa jih bodo umestili v Gregorčičevo stalno zbirko, je še dodala Damjana Fortunat Černilogar.


Osrednji dogodek v okviru Gregorčičevih dni bo 26. oktobra potekal v Novi Gorici, na njem bodo spregovorili o pesnikovem pomenu in njegovi zapuščini v zamejstvu, je povedal član Literarnega kluba Govorica, Andrej A. Golob. 


Izjava Andrej A. Golob


Kakor še poudarjajo v literarnem klubu Govorica, jih veseli, da Gregorčič danes še vedno povezuje ter da se je še naprej potrebno zavedati njegovega izjemnega pomena za naš prostor.

Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C