NA SLAVNOSTNI SEJI V CERKNEM POUDAREK NA SODELOVANJU S SOSEDNJIMI OBČINAMI

Torek, 03. oktober 2023

Včeraj je v dvorani glasbene šole Cerkno potekala slavnostna seja Občine Cerkno, ki je svoj občinski praznik praznovala dan prej, torej prvega oktobra. 

Na seji so bili prisotni člani občinskega sveta, župani sosednjih občin, državni svetnik Andrej Poglajen in občani Občine Cerkno. 

Uvod v večer je na klavirju pričarala učenka glasbene šole v Cerknem Lara Miklavčič, sledil je govor župana Občine Cerkno, ki je takole pozdravil zbrane.


Izjava Gašper Uršič


Cerkljanski župan je skozi svoj govor nenehno poudarjal povezanost in sodelovanje s sosednjimi občinami, kot drugega slavnostnega govorca je na oder povabil tudi Milana Čadeža, župana občine Občina Gorenja vas – Poljane, ki je izpostavil, da ima na Cerkno že od nekdaj lepe spomine in da je vesel, da s Cerkljanskim županom v vseh projektih tako dobro sodelujeta in upa, da se bo uspešno sodelovanje nadaljevalo tudi naprej. Da bi še poudarili pomembnost sodelovanja sosednjih občin so k soustvarjanju včerajšnje slavnostne seje povabili tudi Folklorno skupino Sovodenj, ki je se je s svojo točko delno poklonila tudi Tavčarjevemu letu, ki ga praznujemo letos. 


Tokratna seja je bila brez občinskih nagrajencev, saj je Občina Cerkno posebna tudi v tem, da občinske nagrade in priznanja podeljuje le vsaki dve leti.

Če se je večer začel precej glasbeno umirjeno, z mirno klavirsko glasbo, ga je na energični noti zaključil učenec glasbene šole Gašper Kacin na bobnih. Sledila je pogostitev in prijetno druženje udeležencev slavnostne seje.

 


Maja Vojska

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

acergama dne 03.10.2023 ob 12:45:05
#1
Vav.....to pa je bil najvecji dosezek v petletni vladavini...???Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C