ELVIS JANEŽIČ, DIREKTOR INSTRUMENTATION TECHNOLOGIES: "KDOR NAPIŠE PROGRAMČEK, JE ZA NAS ZANIMIV."

Ponedeljek, 02. oktober 2023

Podjetje Instrumentation Technologies iz Solkana je danes vodilni ponudnik naprav za zajem in obdelavo hitrih signalov. Njihove naprave so nameščene na trkalnikih delcev, medicinskih aparatih in vesoljski postaji, če naštejemo le tri najbolj eminentne uporabnike, poleg tega pa se v zadnjem času prebijajo tudi na industrijski trg, saj so bili doslej njihovi največji naročniki znanstveni centri in inštituti. 

V septembru so obeležili že 25. leto delovanja in ob tej priložnosti smo k pogovru povabili sedanjega direktorja Elvisa Janežiča. V pogovoru, ki se je vrtel večinoma okrog poslovnih podrobnosti visokotehnološkega podjetja, smo zavili tudi v preteklost, ko je bil denimo v srednji šoli, besedo smo seveda namenili tudi njegovi študijski in karierni poti. 

POGOVOR: ELVIS JANEŽIČ

Med drugim smo skušali izvedeti, kaj počne direktor v takšnem podjetju kot je Instrumentation Technologies, kaj so njegova najtežja oziroma najbolj odgovorna opravila, kako se to usklajuje z zasebnim življenjem. Vprašali smo, kakšna je vloga prodajnega oddelka v sodobnih podjetjih, posebej majhnih, kot je I-Tech.

Podjetje z okrog 50 zaposlenimi je sicer daleč od industrijskega giganta, a na svoj način dokazuje, da je za svetovno prodorne tehnologije bolj kot kvantiteta pomembna kvaliteta zaposlenih, seveda pa tudi spodbudno delovno okolje in obvladljivi izzivi. Janežič nam je v zaključku pogovora dejal, da je podjetje v obdobju rasti in da razmišljajo o tem, kako bo, ko jih bo v podjetju 80.Primož Božič

Fotografije: I-Tech

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C