NOVA ABONMAJSKA SEZONA V TOLMINSKEM KINOGLEDALIŠČU

Nedelja, 01. oktober 2023

Z jesenjo se v tolminskem kinogledališču pričela nova abonmajska sezona. V teh tednih v okviru že 38. abonmajske sezone vpisujejo v kar štiri različne abonmaje – gledališki in glasbeni abonma, mali abonma za najmlajše ter filmski abonma. 


Za vpis je bil prvi na voljo mali abonma, v okviru katerega je najmlajšim ponujenih šest izvirnih, posebej izbranih kulturnih doživetij, vanj se je še vedno mogoče vpisati. V prihajajočem tednu bo vpis mogoč tudi v glasbeni in gledališki abonma, od ponedeljka do srede bo vpis namenjen dosedanjim abonentom, ki želijo obnoviti abonma in ohraniti sedež iz lanske sezone, vpis za nove abonente pa bo mogoč od 5. do 9. oktobra. Najbolj priljubljeni gledališki abonma v novi sezoni prinaša pet predstav profesionalnih nacionalnih odrov, za tolminski glasbeni abonma pa je prav tako značilna že dolgoletna tradicija, ki vključuje tako resno glasbo kot glasbe sveta. V tej sezoni ponuja šest kakovostnih glasbenih zasedb, ki jih s prvim in zadnjim dogodkom uokvirja zborovska glasba, saj je v Posočju zborovstvo izjemno cenjeno.


Kakor so še sporočili iz kinogledališča, je predvsem tradicija glasbenega in gledališkega abonmaja zakoreninjena in priljubljena med tolminsko publiko, ki se ji običajno pridruži še množica rednih obiskovalcev iz nekaterih bolj oddaljenih krajev Posočja, pa tudi z Goriškega, Cerkljanskega in Idrijskega.


V pripravi je tudi najmlajši med abonmajsko ponudbo v Tolminu – filmski abonma, ki je bil po več desetletjih uspešno obnovljen in bo letos spet ponudil zanimiv izbor filmov. 


Vpis v abonmaje poteka preko posebnega spletnega obrazca, ki je skupaj z dodatnimi informacijami na voljo na spletni strani kinogledališča Tolmin.Simona Skočir

Fotografija: Kinogledališče Tolmin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C